KÆRE MOR

KÆRE MOR

Din 45 års fødselsdag. kort tid før du fik konstateret kræft.

Først og fremmest vil vi gerne sige stort tillykke med fødselsdagen i søndags. Dagen hvor du skulle være fyldt 48 år. En meget underlig dag, hvor vi “fejrede” dig uden dig. Dagen var fyldt med minder, sorg og savn, men vigtigst af alt så var vi samlet og mindedes dig, og alt det gode vi nåede med dig. Vi skålede for dig og op til dig, og vi ved, at du havde en fest deroppe. Fordi for dig var fødselsdage altid en fest, og der blev altid gjort meget ud af disse dage. Alle de utallige fødselsdage og andre arrangementer du har holdt, hvor der absolut ikke var sparet på hverken pynt, farver eller godt humør. Du satte en ære i at være den bedste vært, og gøre dine gæster glade. Vi vil nu tage denne indstilling med os videre, og sætte en ære i at prøve på, at gøre det bare halv så godt som dig.

Du blev fejret på bedste vis i søndags. Mormor lavede en rigtig “Heidi-kage”.

Der har været mange første gange uden dig, fordi det har været det første år uden dig. Alle mærkedage og højtiderne er det seneste år blevet fejret for første gang uden dig. Og som en nær sagde til Signe, så er det et stort skridt på vejen, til at lære at leve med sorgen. I dag er det præcis et år siden, du åndede ud og tog på den sidste rejse op mod morfar. Det er og forbliver en dag, vi aldrig glemmer. En dag hvor vi sagde et sidste farvel, og for første gang stod i en verden uden dig. Vi gik ind i sygdomsforløbet som nogen mennesker, og er kommet ud på den anden side som nogle helt andre mennesker. Derfor er der det sidste år også blevet brugt en del tid på, at lære sig selv at kende igen, som de mennesker vi er nu.
Vi har siden du forlod os også fejret nytår, en aften hvor vi sprang ind i et nyt årti. Det var enormt underligt at tænke på, at det blev et årti uden dig. Nu startede hverdagen, livet og et helt nyt år for alvor uden dig – det gjorde ondt.
De sidste dage har været fyldt med tankerne om dine sidste dage. Det var 2 meget hårde og intense dage, og derfor er der heller ikke særlig mange gode minder eller ting fra de 2 døgn at varme sig ved. Af den grund har sorgen fyldt ekstra meget, og ingen af os kan huske, hvornår vi sidst har haft det så slemt.
Som vi har snakket om, så er vi slet ikke i tvivl om, at kroppen husker meget bedre end man tror. 

I dag et år efter kan vi mærke, at dagene bliver lettere og sorgen begynder mere og mere at finde sin plads i os. Der er stadig dårlige dage og perioder, men vi ser så vidt muligt fremad, og minderne bliver i dag set tilbage på med et smil på læben.
Du har altid fortalt os og lært os, fra vi var helt små, at man skal sige hvordan man har det, og turde snakke om sine følelser, også selvom det kan gøre ondt. Derfor har vi lige fra starten af tabet af dig, valgt at være meget åbne omkring hvordan vi har det, de svære følelser, og alt det andet der følger med. Dette er også en af grundene til, at vi valgte at fortælle vores historie til podcasten “Jeg plejede at tro på forevigt”. I denne podcast mindes vi dig, og snakker om hele den tid både du og vi andre gennemlevede i tiden efter, du fik konstateret kræft. Hele forløbet bliver fortalt fra start til slut. Et minde og en hyldest til dig, for at have vist os hvordan man kæmper og er en ægte fighter med stort F.
Vi håber, at du ser med, og kan mærke at vi lever efter dine råd. Vi ved, at dit største ønske var, at vi skulle leve livet og være glade. Det er også helt klart det, som vi hver dag sigter imod.

Dette billede sendte du til os kort tid efter du havde fået konstateret kræft. “KEEP BELIEVING”

Tak for at have givet os MANGE og rigtige gode minder. Dem vil vi for altid se tilbage på med et smil og en følelse af, at vi uden tvivl havde verdens bedste mor.

Som du altid sagde til os, vi ses – Kys din Signe og Ida 

(TAK fordi du læste med!! Husk at tryk på den grønne “Følg blog +” knap ude i siden, hvis du ønsker påmindelser hver gang, der er nyt indlæg.)

(Ps. Hvis du efter at have læst dette oplæg gerne vil lytte til vores fortælling i podcasten “Jeg plejede at tro på forevigt”, så kan du nemt høre den på Spotify eller der hvor du normalt hører podcast.)

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KÆRE MOR